Seg uppdatering

Som vanligt nu är de helg så blir uppdateringen asdålig. Men har ingen ork att skriva inlägg, även fast jag sitter vid datorn mycket. Men i förrgår, fredag, så var jag ledig, då jag njöt av lite sovmorgon. Sedan begav jag, maja och katia till Sliema för att kika lite tills ikväll, då St julians firar Halloween. Man har sett några få varit utklädda i helgen men hoppas på att alla är fixade inför kvällen. Vet själv inte hur jag ska se ut, men de visar sig lite närmare kvällen.
Igår åkte vi och några av våra spanska vänner till Golden Bay, väldigt fint väder var de så att vi valde rätt dag att åka dit kändes de som. Nu när Thereses kille och hans kompis Robin är här så måste man passa på att göra saker medan de är här. Så vi låg på stranden ett tag och njöt av solen, raggade upp han som håller i båtturerna som skulle ta oss till några grottor osv. Halv tre begav vi oss ut till havs. De var hur fint som helst när solen lös på de klarblåa vattnet. Hoppade åter igen från klipporna, hann med två hopp. Det var trevligt att det var så många som vågade på att hoppa jämfört med förra gången jag var dit när de bara var jag och en finne som hoppa. Så lite bilder vart de från dagen. Om ni är nyfikna så hittar ni de på min Facebook. Kvällen såg ut som så här, kom hem vid sex tror jag. Satt vid datorn tills hon var sju halv åtta, sprang in i duschen, vid halv nio-nio kunde jag inte hålla ögonen öppna nå mera så tog en liten powernap. Men de vart en lång powernap. Michelle kom in  sovrummet vid halv tolv och blåste i en allt för hemsk tuta. Men man vaknade till iallafall. Men slöheten fanns fortfarande där så ingen utgång blev de för mig inte. Men sällskapde några när de hade typ förfest i vår lägenhet tills klockan var halv två då jag drog mig till sängen igen. Somnade rätt så snabbt, förstår inte att jag kunde somna så snabbt, eftersom jag hade nyss sovit. Vaknade halv ett?! (sommartid) Även här så ställer man om klockarna när de är sommar och vintertid. Men sammanlagt har ja sovit hela 12-13 timmar, helt sjuk, om man räknar med powernapen också...

Idag blir det nog bara slö-plugg dag tills kvällen närmar sig då de blir fix för Halloween. Har hunnit med att fixa lite på mitt företag lite. Hunnit städat lite, hoppas de andra märker något när de kommer hem från Sliema, annars känns de lite meningslöst. haha.  

Nej nu ska jag göra något annat...



PUSS

...

Igår var de första gången jag pratade med pappa på fem veckor. Kändes lite sorgligt. Fem veckor är en lång tid. Fick en känsla att jag verkligen ville hem då... 

Saknar dig!<3

Sammanfattning

Denna praktikvecka har gått fort, 3 dagar på Esprit, på The Point, som är ett stort nytt shoppingcentrum. Sen en dag på Esprit i Sliema. På The Point har man något att göra hela tiden, eller vika är väl inte så mycket att göra, men de finns mycket att vika, för kunderna förstör alltid högarna när de ska kika på kläderna, sen ska de kika på deras storlek, som sällen är den översta. Då måste de dra fram typ den mellersta och då är högen förstörd. Bara att vika om igen. Så vika kan man alltid göra. Personalen är hur trevlig som helst där, så tiden går fort när man jobbar heldag. Men om man jämför personalen på The Point och Sliema, så är de bottennapp i Sliema. De säger knappt något till en, bara en massa surhönor. Som tur har jag en dag kvar på Sliema, dock heldag, men hoppas de går bra iaf. Har till och med fått beröm på The Point för jag vek högarna så snyggt. Medan i Sliema, fick man skäll för de lite sneda med någon millimeter. suck. Men som sagt så är de 4 dagar kvar av praktiken, bara att bita ihop! Knasigt schema de la upp för sista veckan, jobbar måndag, heldag, ledig tisdag, heldag onsdag och torsdag, halvdag på fredag. Skulle hellre vara ledig fredag än tisdag, men kanske får några läxor gjorda då istället.
I tisdags så fyllde lilla Michelle hela 19 år. De firades med att hennes underbara söta föräldrar bjöd oss på middag på restaurang, mycket gott, TACK! senare blev de förfest hemma hos oss, och senare på natten drog vi ut till krogarna. Hur trevlig kväll som helst. Grattis i efterskott än en gång! 

Eftersom jag är ledig idag så blev de en liten utgång igår. Dels för att några spanjorvänner till oss åker hem tidigt i morgon, så hade lite avsked igår, blir nog lite ikväll också får se. Sen är de Halloween helgen också eller?! förvirrad. Aja får la se hur folket är klädd i helgen. Har iallafall tänkt på lite utsmyckning tills dess. Blir nog svartklädd med galet tuperat hår och sminkning med lite blod och så vidare, får se hur de blir.
Var till Sliema en sväng i dag för att handla lite. Hittade en present till mor och syster, lite förseningar i födelsedagspresenterna... Illa. Sen gick vi till Thereses praktikplats och fikade lite. De hade hur gått fika som helst en varm macka med skinka och ost med sallad och en latte för 40 spänn, ingenting alltså. I sverige kostar en macka 40 kronor och en latte 30. Så lite skillnad är de på prisklasserna. 

För precis ett år sen var min familj och familjen Niklasson i Spökprästgården, minnen som jag sent kommer glömma. Familjeaktiviteter måste bli fler av de. I morgon är de ett år sen jag träffade min älsk för första gången. Minnen som ej går förlorade. Lite komiskt kanske men så är de hihi. 

Nej nu ska jag inte babbla nå mera. 


PUSS

Saknar ja de hemma?

JA DET GÖR JAG!! 
Fattar de inte men har varit borta nästan fem veckor nu, känns som vi kom hit förra veckan. Har aldrig varit hemifrån förr så länge. Men det är en och en halv vecka kvar nu. Denna helg, sen är de bara en helg kvar sen är de dax och packa väskan och bege sig hemåt. Usch vill verkligen inte. Värmen börjar bli lite kyligare, vill ha mer sol så man blir lite brunare. 
Usch har såååå mkt jag vill skriva om men har ingen tid att skriva de, men blir nog till helgen. 

Nu blir liten utgång med spanjorerna för vissa åker hem på lördag, sorgligt.. Men sånt är livet.



PUSS

Mycket jag vill säga...

lite orkar jag skriva. 


PUSS

Livet här på malta

Kanske ska berätta hur livet här på Malta är, för er som inte vet, tror knappt jag har berättat alls. 

Vi är fem tjejer som har fått chansen att utföra denna resa. Och den gick ut på att åka ner till Malta och utföra en fem veckors praktik här. Plus att göra en intensiv kurs i engelska för att träna lite innan praktiken. 

Vi  delar på en lägenhetshotell 3:a, även fast vi sökte efter två lägenheter. Men som sagt så har det gått jätte bra. Två sovrum, som vi delar på. Första synen vi fick när vi kom in var att det fanns två toaletter med två duschar, vilket vi hurrade för, men den hurrningen försvann då vi skulle använda de båda duscharna. Ena duschen fanns det bara kall vatten. Kul. Desutom var de badkar där också på den icke fungerande varmvatten duschen. 
Engelska kursen gick ut på följande att vi fick göra ett prov där "lärarna" såg vad vi kunde och inte kunde. Efter provet vart vi indelad i olika grupper beroende på hur mycket man kunde, alltså hur ingående man är i engelskan. Hamnade först i en grupp som inte alls har läst engelska förut, alltså en nybörjarkurs. Kanske inget för den som har läst engelska sen typ tio år tillbaka? Nej, fick byta grupp till en mer avancerad som inte alls var svår. Hade fem lektioner fem dagar på 3 timmar/ dag. Inga skräcklektioner precis. Då man har hela eftermiddagarna lediga. Då man gärna dejtade solen lite. Efter veckan hade gått så var det dax för praktiken. Vi fick veta någon dag innan vi slutade engelska kursen. Blev klädaffären Esprit för min och Majas del. Sen ska man utföra ett visst antal timmar vi skulle ha 180 allt som allt, alltså 165 timmar praktik och 15 timmar kurs. Nu har vi gjort ifrån oss tre veckor praktik och det är inte samma sak som hemma i Sverige, helt olikt. Så man ska inte ha några förväntningar alls. Men det har gått relativt bra bara man kommer in i det och börjar lära känna personalen. Cheferna har lagt upp ett schema till oss så att vi får ut våra timmar, ett litet plus är att vi jobbar bara fyra dagar i veckan, så vi är ledig fredag till söndag. SKÖNt. Men inget man ska ta för givet, för alla gör olika. 

Tror de räcker för idag, men har en heeeeel lista att skriva, men får ta de ngn annan dag



PUSS

SLUT

Slut på idéer sen senaste inlägget, hade ganska mycket på hjärnan tror jag. Men skönt att ta sin tid att skriva av sig lite.

Firar 4 månader med min Mathias idag<3

Känns lite surt att inte få vara med honom idag..


Men om precis 17 dagar åker jag hem från denna underbara ö, kommer kännas bra men sorgligt. Trivs hur bra som helst, mina rumskamrater är hur gulliga som helst och vi har kommit bra överens även fast vi ville ha två lägenheter för vi trodde de skulle vara mycket tjafs, men som sagt så har de gått kanon! Kommer kännas lite konstigt att komma hem till Sverige igen och bo med familjen när man är van att bo själv med fyra andra tjejer. Handla mat själv, laga mat själv, tvätta, att klara sig själv med lite backup från underbara vänner man bor med. När man är van att bo med föräldrarna som gör de mesta för en sen helt plötsligt ska man bo "själv" i två månader i ett främmande land. Men tiden har gått hur fort som helst och jag har knappt tänkt på att jag har varit här i precis en månad, eller fyra veckor för att vara precis. Två och en halv vecka kvar.. 

nu är det dax för lite plugg...


Bjuder på en alldeles för god drink så här på förmiddagen

PUSS

...

I want you so much
That I just can't resist you
It's not enough to say that I miss you
Need you so much somehow
I can't forget you
I've gone crazy from the moment I met you

svartvitt

Börjar flagna som en naken igelkott.. Smalbenen, låren, ansiktet lär nog börja ömsa på de andra ställena som småningom.. uscha.

Angående rubriken så har jag börjat med något nytt, utan att jag ens tänkt på de. Att bara använda svart och vitt att klä mig i. Har bara använt svart och vitt i två dagar nu, och tycker det är snyggt, men lite tråkigt att inte få med någon färg. Då fungerar färgglada smycken perfekt, även fast jag inte pallade att ha de men iaf... 
Apropå kläder så var jag, Tess och Maja och shoppade lite idag. Tror de blev två linnen, två tshirtar, bh+trosa, en pyjamas, nagellack och lite ögonskugga, allt för runt femhundringen! Sjukt, men handlar man smart så gör man. Börjar bli rädd att jag kommer få betala övervikt på vägen hem. Gjorde redan de på vägen ner, hela två kilo = 200 spänn. Har ju som sagt skickat med mamma kläder, men insåg idag när jag städade garderoben att jag hade sjukt mycket kläder kvar som jag kunde ha skickat hem igen. Spännande att se. På vissa flygplatser så väger de även handbagaget så allt som allt ska de inte överväga en vikt. Men när vi åker hem igen så vägde de tydligen inte handbagaget, vilket är bra då man kan packa rätt så mycket där om man är rädd att betala övervikt vilket jag är. 

Michellen och jagen sitter och lanar medan Tess, Kati och Maja sticker ut en sväng till någon maltes vid namn Akram. (tror jag? förlåt om jag har fel, sämst på namn.) Regnet faller ner, åskan och blixten är och hälsar på också. Lite läskigt är det att sitta med sladden till datorn i, men annars dör min älskning och jag kan inte lana med Michelle. Får se om det blir någon liten utgång senare. Men regnet avråder mig då jag kommer se ut som bröderna fluff efter ett tag.

När man skriver blogg så är det mycket man kommer på medan man skriver, vissa saker som man inte ens tänkte att skriva, men medan jag skrev bröderna fluff (vilket jag alls inte tänkte skriva) så kom jag på att barnprogram var mycket bättre förut! Om vi säger alla julkalendrar som har visats på tv i alla dessa år. När man var liten så kikade man på de vid varje jul. Men då åren gick så vart de bara sämre och sämre och man slutat kolla. Som förra årets julkalender, minns inte ens vad den hette, men allt jag vet är att den sög. Handlade inte alls om julen. Till och med så fanns de inge snö med på inspelningen, de var sommar. Roligt att småbarn ska uppfatta de som det är vid jul, men så är de inte. Julkalender ska handla om julen inget annat. Tror det var -02 den sista julkalender som var bra. Det var åtta år sen, gud var tiden går fort, Diselråttor och Sjömansmöss, för er som inte kommer ihåg, den handlade i alla fall om julen. Undrar om hur årets julkalender kommer bli, Hotell Gyllene Knorren heter den. Låter inge vidare intressant. Men åter att se. Men det är inte vara julkalendrarna som har blivit sämre utan alla, seriöst alla barnprogram. Hade en trevlig konversation med Annika angående barnprogram. Vilket vi kom fram till att alla sög verkligen hårt. Säg ett program som är bra är ni snälla..
Har tröttnat på denna maltesiska maten så det är hemskt. Nudlar nudlar och åter nudlar. Korven kan gå och hänga sig någon stans.., Tänk er en portion stuvade makaroner och stekt falukorv. Ja du läste rätt jag saknar faktiskt en ut-tjatande maträtt. Men det är faktiskt gott om man tänker efter, eller om man sitter i den situationen som jag sitter i nu att jag längtar efter precis all svenskmat. Eller vad säger ni om fläskfile med flyftpotatis/kroketter med beasås? Eller varför inte korvstroganoff med ris? Speciellt Sabinas mors tilllagning. Hoppas de bjuds på något sånt när jag kommer och hälsar på hiih. Godis ska man inte ens tala om, har hittat ett enda ställe där man köpa lösviktsgodis. sug. Men de finns mycket gott godis också. Kindergodis. gottigottgott. Nu blev jag hungrig bara för detta snack om mat. Min middag vart ju inte godkänd av mig själv. Lagade pasta med skinka i. YAKI. Slänge allt så de blev flingor med mjölk istället...


Nu när jag hållit på att skriva detta inlägg så har jag varit tvungen att kika upp hur man stavar svenska enkla ord!? Som igelkott, korvstroganof och så vidare, lägger bokstäverna i fel ordning, måste bokstavera i mitt huvud hur många ord stavas, tappar bort bokstäver om det ska vara två lika dana. Förstår att engelskan skulle bli bättre men inte att svenskan skulle bli så här... Men de lär nog bättra sig när jag kommer hem hoppas jag...


Känner att jag inte har något mer på hjärtat, jo kom på ett så kallad ämne till men pallar inte ta upp de nu för att inlägget är redan så långt så att de blir bara jobbigt att läsa... 
Tänkte bjuda på en bild från dagen. 

Försökte fånga en blixt på bild och lyckades nästa, fick med skenet iaf. 
NJUT
Klicka på bilden så blir den större


PUSS

bilder

(klicka på bilden så blir den större)

pissa

De blev en sväng till stranden, men de blåste lite väl mycket så det blev ingen lång vistelse. Får panik snart om vädret fortsätter så här. vill ju vara brun när jag åker hem... Sitter och tröstäter lite pizza nu bara för att inte vädret kan vara som jag vill. 

Igår gick vi ut en sväng, gick till Hugo's, dansade runt dääääääääääär, sen gick vi på Plush och slutade kvällen på Native, en spansk bar som bara spelar spanskmusk, kul.. Där träffade vi på våra spanjorvänner, mycket TREVLIGT. Kom i säng vid halv fem, helt okej. 


Har bestämt mig att vara lite nyttig de sista veckorna här, jag vet att jag äter pizza nu men iaf. Men tillexempel att dricka mycket vatten, eller något drickbart. Har köpt pulverdricka typ som man bara blandar i vatten sen får man en nyttig typ av saft fast mycket godare med full av c-vitaminer. GRäättT! Varje påse kostar 2 kronor och en liter totalt blir de av varje. Mycket bra mycket bra. 

Nu har veckorna gått och jag har knappt pluggat ett skit, fundera stanna hemma ikväll och få något gjort, för jag vill verkligen inte sitta sista veckan men allt kvar, känns som jag har hur mycket som helst:

Bild och form
Rita av en mörk bild uppochner
Rita av en blomma med blyerts med rutmönster
Praktiskt marknadsföring C
Sammanfatta texter ur böcker till ett kapitel i en bok
Männsikan kulturellt och socialt
Skriva en uppsatts om en kultur
Arbetsmiljö och säkerhet
Skriva om mitt APU företag om säkerhet osv
Småföretagande B
Göra ett företag

Visst har börjat på lite men det är ändå mycket. 

Nu ska jag nog slita mig från internet och börja städa rummet, ser ut som ett bombnerslag sedan börja plugga, men måste duscha också, hmm jaaa blir nog städa duscha plugga. Sen skulle jag ha varit till tatueringsstället också och se hur min tatuering ska se ut. Men hinner nog inte de ikväll, kanske i morgon. Måste planera lite eftersom jag inte får bada på en vecka, och i morgon ska vi troligtvis åka till Comino. En mindre ö som ligger utanför Malta, där de finns hur många grottor som helst att kika på. Såklart kan man bada osv. Så kan inte göra de ikväll som jag hade tänkt. Men åter att se, hiih.

Nu ska ja trippa iväg. Ciao!
Saknar min man <3
PUSS

Förflyttning

Idag började jag inte förräns halv tolv, men åkte tidigare för jag skulle till New Look för att kika lite på rean. Hittade hela fem tröjor för bara 400 kr. Lätt värt de, dock hittade jag mera saker, men plånboken höll inte. Köpte även ett par jeans, för 200. NICe price. skulle köpa en skjorta till hagisen också, hittade storleken som ja skulle köpa, sen när jag skulle gå tillbaka för att köpa den så fanns inte storleken :( får leta någon annan stans...

Halv tolv började praktiken, fick då reda på att jag skulle till Valletta och jobba, för de fanns så lite folk överallt. Ville inte... tänkte nästan säga att jag kände mig dålig och åka hem istället, men nej.. Fick som tur var skjuts av chefen till Valleta, skit läskigt att åka bil i vänstertrafik. shit. höll nästan i mig för de var så ovant. ingen ratt framför mig och inga pedaler, men allt annat var på sin plats. Men tänk att växla med vänster? att sitta på höger sida och ha bältet på fel sida... uscha. värsta karusellen. men de gick bra. (just i detta ögonblick så hände det något med internet så allt försvann det jag hade skrivit.... -.- sååå resten kommer inte vara så avancerat) 
fick sluta en halv timme tidigare för de stängde tydligen klockan sju och inte halv åtta hihi!


Ikväll kanska de blir något utgång eftersom jag är ledig ikväll!


Nudlarna är uppätna och redo inför kvällen. 

PUSS

Bildbomb!

Slänger upp lite bilder från tiden som har gått, eftersom inga bilder har knappt lagts ut förut. 

NJUT
Nu blev de inga flera bilder, de tog femtioelva timmar innan de laddades upp...
Dagens praktiken var ju inte såååå bra, jobbade hel dag det vill säga från 0930 till 1930, drygt! hade INGET att göra, vek kläder, vek kläder, sen så fick jag vika kläder. Efter ett tag så fick jag vika kläder igen. Att jag jobbar gratis gör ju saken inte bättre... Trevlig personal finns det iaf. tur de annars skulle dagarna inte varit något värd..
I morgon väntas sista dagen denna vecka, ledig på fredag sen hela helgen, SKÖNT! Och på fredag ska de bli underbart väder, då ska man passa på steka på brännan lite, inte för jag har någon bränna precis, men men iallafall. Plugga måste jag hinna med och umgås med mina rumskamrate också! var ett tag sen...


Men nu återgår jag till det jag gjorde innan, det vill säga inget..


PUSS

Hej

Känner mig som en mamma på detta ålderdomshem, haha, neej men på detta boende, går upp nästan först, Katia börjar tidigare än mig så hon sticker strax efter jag klivit upp. Men hinner käka lite, sen måste jag väcka de små barnen som finns här. Väckte de för en kvart sen och de han fortfarande inte stigit upp än. SLÖHÖGAR. Men nu hördes det en väckarklocka så hoppas de är på väg upp! Annars får de med tant sandra att göra! 

Kikade på lite skjortor i går till mannen min, hittade rätt så snygga, fanns hur många färger som helst, men tror det blir en gråaktig till honom. Blir nog bra de. hihi

Gårdagen bestod av plugga, trixade lite på småföretagende med UF företaget, gör lite reklam för de när jag ändå är inne på ämnet. Lumrisa UF, våran tanke är att skapa tubhalsdukar efter kundernas efterfråga, med många variationer. Med många färger som skapar det lilla sista på outfiten. Ha den som en accessoar eller en värmande halsduk. 
Hoppas att vi kommer någonstans med detta, men de tror jag.



Nu ska jag göra mig klar inför praktiken.


PUSS

Lan

Sitter i allrummet, på bortet står det fem datorer, nästan så att locken tar i varandra för det är så trångt. HP vann duellen. Hp= 3 Dell = 1 Apple= 1. Dock är det bara fyra datorer vid liv. Den femte är ute med någon maltes...
Slut med ointressant information. 

Dagen gick helt okej. 
Packade ihop en massa saker som åker hem till sverige i dag. Som sagt så åker mamma och syster hem efter en hel vecka med många nya upplevelser och mycket sevärt. synd att veckan gick så fort.. Men nu sitter de på flyget hem, hoppas allt går bra för de!<3

Praktiken började halv tio, som tur fick jag packa upp nya varor som hade kommit på herravdelningen. Men efter ett tag fick jag gå över på dam för en anställd behövde hjälp. Roligare än att vika iaf ;) Men sena luncher får man på detta ställe. Igår fick jag lunch klockan FYRA! va faaaan, sex och en halv timme fick jag vänta! helt sjukt man ska egentligen få lunch efter fyra timmar. fyfan..gillar de inte.. 
Men men då man har sen lunch har man inte så många timmar kvar efter rasten, vilket är bra då man har något att längta efter hihih. 

Var ju planerna att plugga ikväll men vad hände med de, jo FACEBOOK. kul...

Nej nu ska ja koncentrera mig på annat.


PUSS

Rubrik

(detta skulle egentligen upp igår men pallade inte skriva klart de...)
Dålig uppdatering som vanligt på helgerna..


pluggar, käkar flingor med mjölk utan mjölk, skriver med en massa folk, kikar på bilder sen dagens utflykt. okej då, gick väl inte såååå bra med plugget, men fick lite gjort. Men får nog mer gjort när mamma och syster har åkt igen. 

Igår så var det inge vidare väder så då for jag mami och syster till Gozo, en av de två mindre öarna som finns utanför Malta. Gick runt lite och kika på alla saker som fanns där. Var ju dit med spanjorerna för några veckor sen så visste ungefär vart man kunde gå osv. Blev inte där så länge, åkte hem strax innan fyra. 

Idag var vädret lite bättre då vi passade på att åka till en strand Golden Bay. Hur fin strand som helst! Innan vi ens hann placera våra handdukar i sanden så kom "båt-killen" fram till oss och frågade om vi skulle med på en båttur för att kika på grottor och hoppa från en klippa, och tillslut att kika på klarblått vatten. Turen var en och en halv timme. Och allt detta gick på 100 spänn! vilket är ingenting! Det var sjukt fint, går knappt att förklara. Men hoppade från en klippa på 6 meter höjd. De var bara jag och en finne som ville göra detta, av 20-25 pers. Tyckte de var synd att inga fler tog chansen. Men alla badade i de klarblåa vattnet. Killen som körde var en trevlig prick som sa precis åt en vad man skulle göra och inte när vi skulle hoppa i vattnet och sedan till klippan. Vilken upplevelse, värsta känslan att hoppa i vattnet från den höjden, sen när man kom upp så fick man en massa applåder. Shit. Något jag inte kommer glömma. 


Idag (måndag) hade jag jobb hela dagen från 0930 till 1930 galet segt! Lite otrevliga kunder så gick humöret ner på botten och stannade där de sista timmarna. Men idag så fick vi göra annat än att vika. Fick packa upp nya varor och lägga de på plats, mycket roligare än vad de låter...men men roligt att göra något nytt. 


Mamma och syster åker hem i morn, lite sorgligt men men tiden har gått sjuuuukt fort! och snart är de bara tre veckor kvar... Men men.

Sova nu,,,

PUSS

Dålig uppdatering x2

Vet att det inte blev något skrivande igår, men när jag tänkte göra de så slutade såklart internet att fungera, typiskt. Igår var de sista praktikdagen denna vecka, ledig idag det vill säga. Men igår var det en sjukt dryg dag. Var på affären i The Point. Dock är det den roligare affären av de två men iallafall. Fick vika barnkläder precis hela dagen typ. Roligare att vara på barn än på herr iaf. Men på slutet fick jag gå till damavdelningen lite. Sen kommer det en dam och frågar om hon kan hänga in kläderna i provrummet. Javisst säger jag och antog att hon hade provat klädern redan och ville att ja skulle hänga tillbaka kläderna där de skulle vara. Så jag tog kläderna och sprang runt hela butiken för att hänga tillbaka de. Någon minut senare hör jag någon som skriker "Vart är mina kläder, jag hängde ju dom här" shiiit då hade hon alltså inte provat kläderna ännu och jag hade hängt tillbaka allt hon skulle prova... Pinsamt med STORA bokstäver. Bad om ursäkt och gav tillbaka kläderna. Senare kommer hon och frågar om vi hade en mindre storlek på en kjol som hon provade. Gick och hämtade kjolen och hon skulle prova den, då kedjan var trasig. Gick och frågade en anställd om de fanns flera av den storleken och som tur var så fanns de det. Men när jag skulle förklara för henne att vi letade efter den kjolen var ju inte de lättaste. Tjejen kom med meningarna som jag försökte få fram. Hmm ingen bra dag.

Idag, fredag gick jag upp relativt tidigt för att gå till mamma som bjöd på frukost idag, GOTT! Tog bussen till Valletta, skulle gå på marknaden, men sen när vi kommer dit så var de ingen marknad?! irriterad tjej. Gick vidare till centrum och gick in i precis alla affärer kändes det som. Hittade en present till Mathias, som jag nu har letat efter i tre veckor. Puuh! ÄNTLIGEN! inte för de var något märkvärdigt men men iallafall. Tog en glass på Donken, åkte vidare till Sliema där jag skulle inhandla lite kläder. Två jeans och en tröja. hihi
Nu väntas dusch sedan käk ute någon stans med mamma och syster. Senare ikväll blir det nog utgång. puss på de. 


PUSS

28

Nu är det tjugoåtta dagar kvar tills jag lämnar denna ö. Lite sorgligt är det, men saknar alla krambjörnar hemma. Men allt går bra. Har de väldigt bra här på Malta, förutom vädret som börjar bli lite sämre. Men måste försöka sola lite mera innan hemresan annars får jag panik. Kan ju inte åka hem lika blek som när jag åkte, inte okej. 

Praktiken idag har varit chill. Började halv tio, kom lite sent men inget de märkte. Blev skickad direkt upp på lagret med Maja, tog en plaststol satte mig på den och satt kvar där i nio och en halv timme. Visst ställde mig upp ett antal gånger under den tiden men ändån. Larmade nya kläder som hade kommit, spännande. Hittade en assnygg skjorta, dock barnstorlek, men skulle lätt köpa den. Timmarna gick och mer och mer kläder blev larmad. Hunger väcktes mer och mer. Halv tre fick vi lunch, stack på Donken och beställde MASSOR med mat. Då menar jag massor. Proppade i mig två hamburgare, pommes, läsk å en glass fick avsluta måltiden. Tror inte jag har varit så hungrig på länge. Men de roliga var att jag var bara mätt för stunden. Stack tillbaka till jobbet och avslutade timmarna med att fortsätta larma varor. Kul. nej...
Halv åtta var passet över efter tio timmar, SKÖNT! 
Maja var snäll att följa med mig till Valletta där mami och syster väntade. Mysigt att de kommer och hälsar på en vecka. Känns som om jag behöver ha de här nu. Tiden kanske går snabbare. Redan inne på tredje veckan nu, känns som vi har varit här en evighet..

Såg att klockan börjar bli mycket och insåg att jag får mindre och mindre sömn, så nu väntas sängen och kudden! 

godnattPUSS

Well Well Well

Första dagen på andra veckan, sista gången det är måndag denna vecka, sista gången jag är på praktiken denna måndag denna vecka...Ähh palla


Idag har jag gjort ifrån mig hela 9 och en halv timme på praktiken, det vill säga en heldag. Funkade galant, men trodde först att de skulle var galet drygt, men hade saker att göra hela tiden så klockan bara sprang iväg. Fick göra annat än bara vika idag, åhh grattis, första gången.. Fick hjälpa till att plocka upp nya varor och hänga de på plats, jätte spännande jag vet.. loggbok you know... Sen sista timmarna skulle jag kika på alla kläder så de hade ett larm, drygt.. Kika på ett plagg i taget och hitta larmet var inte de lättaste på de ihopvikta kläderna.. När de var en halvtimme kvar så hade jag inget att göra för jag var klar med sektionerna med herrkläder som jag skulle göra. Tänkte att jag skulle få gå då, men icke, då skulle jag fortsätta kika efter larm, efter en kvart var jag klar med de. DÅ trodde jag att jag äntligen skulle få gå, men nej... Kika över barnkläderna en sväng. Jaha men ja men visst okej... TVÅ minuter kvar av mitt tio timmars pass DÅ fick jag gå. Kul tjej...

Kommer hem så står middagen redan på bordet, tack gullungar, eller ja de hade lämnat alla rester kvar till mig som blev kvar av middagen, men de var gott och det är de som räknas.
I morgon kommer mami och syster, mys! skulle inte bli så jätte bra väder hördes de som men hoppas på lite sol iaf.

Nu kanske jag ska passsa på att plugga lite, men jaa vet ju hur de slutar..


PUSS

glömde

Glömde att tillägga att från festivalen så tog vi en lite liten båt typ som en eka. Fick ju panik så fort jag satte mig i den. Med de mörka vattnet och den låga båten trodde jag att vi skulle sjunka... Uscha, men det var jätte mysigt! ihih


PUSS

Dålig uppdatering

På grund av inget internet så har det inte blivit några inlägg. Men nu tänkte jag försöka sammanfatta helgen. 
I fredags så hade jag kort dag på praktiken då jag slutade halv fyra, kikade i lite butiker efter lite kläder, men pallade inte att köpa något, där efter åkte jag hem. Eftersom vädret var någorlunda fint var planerna att steka vid poolen, MEN så var de stängt! Irriterad tjej alltså. Då var de bara att pallra sig tillbaka till lägenheten och jaadu, internet fungerade inte så la mig och kikade på en skräckfilm, var inte de smartaste jag har gjort. Då jag hoppade en halvmeter ur sängen varje gång jag vart rädd. Då de var bara jag och Katia hemma så passade jag på att sova lite. Kvällen vart lugn då jag stannade hemma för jag inte mådde helt hundra, medan tjejerna var ute och testade på krogenlivet för femtioelfte gången här, hördes att de hade en otroligt rolig stund. Lite tråkigt att jag inte följde med men men.. Lördagen såg ut som detta, vaknade första gången vid fem för tjejerna kom hem och livade upp lägenheten lite, men lyckades somna om, men halv sju stod klockan på för att vi skulle till Comino med våra spanska vänner, men klockan slog sju innan vi gick upp med panikfart. Vi skulle mötas halv åtta för att hinna ta bussen till färjan och så vidare. Men klockan slog nio innan alla var på plats. Tog bussen till färjan, sedan vidare till Gozo. Comino var de tidigare sagt, men eftersom vädret inte var med oss så bestämde vi oss för att åka till Gozo istället. När vi anlände så spöregnade det verkligen. Regnet bara öste ner, så de blev en hel del vattensamlingar på vägen så de bara spruta när bilarna kom körandes. Blev en sväng rund ön med fots, verkligen hur mysig ö som helst, med mycket se värt. Vi kom hem runt fem halv sex och en powernap väntades för att orka med kvällen. Klockan halv nio var de tänkt att vi skulle möta upp spanjorerna, men vi som är så bra på tider kom inte iväg förrän klockan var halv tio. Tog bussen till Valletta sedan vidare till festivalen. Hade nog för stora förväntningar när jag tänkte på festival, trodde mer att de skulle vara som hemma på festivaler, alla är fulla, många band som spelar osv, men så var de inte. Hela staden var släckt och de hade belyst gatorna med levande ljus istället hur mysigt som helst. De hade småstånd som sålde allt ifrån godis (första gången jag ser lösviktsgodis sen jag kom till malta) till mat och dryck. De hade även en scen där de var några som sjöng. Fick verkligen rysningar och blev nästan tårögd när de spelade "When you belive" med Maria Carey, medan man såg alla hus som hade värmeljus precis överallt. Shit de var så mysigt så kan inte beskriva de nästan.

Kom tillbaka runt två gick på stan en sväng innan man skulle landa i sängen.
Internet fungerade äntligen i natt så blev att nörda natten lång tills klockan var halv fem då man prioriterade sömnen istället. 

nu väntas kanske lite solning vid poolen om vädret tillåter eller så blir de att plugga..

PUSS


Salsa var det

Igår så hamnade vi på en Salsabar igår, galet fränt. En DJ lärde oss hur man dansade och allt. Men fränaste var ju en annan DJ som spelade lite då å då, en gubbe på 60bast som var hur galen som helst. Stack hem ganska tidigt dock för att njuta av lite sömn. Praktiken i dag har gått väldigt bra, eller bättre än alla andra dagar kan man säga. Fick också mina tider inför nästa vecka också, ledig freeeeedag grett! dock blir de långa pass måndag till onsdag, usch. 


Mor å syster kommer redan på tisdag, två dagar innan beräknat hihihi mys!

PUSS

Salsa

Som sagt så hade jag praktik i dag, gick lite bättre än förväntat, men fortfarande ingenting att göra... Surt. Orkar inte skriva så mycket nu då jag måste komma i sängs och sova lite. Men kvällen avslutades på en Salsabar, med våra vänner från spanien, mycket trevligt!



PUSS och godnatt

Lessare tjej

Praktiken gick lika illa som gårdagen. För de första så skulle både Maja och jag vara på Esprti nr2, bussen var en aning sen så fick springa sista biten till shoppingcentrumet, kom dit i bra tid iaf. Men sen när vi kommer in så säger de att en av oss ska ner till butik nr 1!? Precis där vi gick av bussen så är det typ 5-7 minuters promenad till den andra butiken. Men kul att gå samma väg tillbaka igen i stekand sol med svarta kläder. Höll ju på svettas ihjäl på vägen. När de skickade ner mig igen så trodde jag att jag verkligen behövdes, men när jag väl kommer dit så frågade jag vad jag skulle göra. Och får förvånansvärt samma svar som allt, nej de finns inget att göra just nu... Men varför skickade de ner mig då?!?! ÅHHH blir galen på detta. Men hittade lite att göra iaf. Som att vika t-tröjor, vika långärmade tröjor, vika linnen, vika killtröjor ja nämn något jag inte vek. Strax innan tre så säger Paula, typ handledaren, att jag ska gå tillbaka till butik nr2. IGEN. But WTF. När jag kommer dit så är det ingen som hälsar på mig, bara sätter mig i arbete direkt. De hade slängt en hel hög med barnkläder på ett litet bord huller och buller. Sen skulle jag rensa de inom olika avdelningar och så vidare. Höll på i två timmar och var fortfarande inte klar när vi slutade, då vart hon som hade hand om projektet arg och vart skitsur att de inte blev klart. Men va fan,  man kan ju inte hinna med alla arbeten man gör... Less tjej.


Nu ska jag sova så jag pallar med morgondagens plåga.


PUSS

Less tjej

Less tjej var de..

Första praktikdagen i dag, hade STORA förväntningar faktiskt. Kommer till företaget, blir inte bemött bra, hon som vi skulle träffa visste inte alls att vi skulle komma såg de ut som. Men fick träffa Chefen så fick prata med han. blev lite klarhet då. Fick en liten rundvandring i butiken som var hela tre våningar. Men efter de tog de slut... De enda vi fick göra (jag och Maja) var att pilla in lapparna som hänger på kläderna så de inte syntes, vika om klädhögar som REDAN VAR FINA, "det är bra att ni viker om högarna så de blir fluffiga och inte ser så platta ut" MEN DAAAH, varför vika om en hög då de redan ser fint ut?! Visst kan man vika om en hög som inte ser bra ut, men inte en hög som ser redan snygg ut, irriterad. sex och en halv timme fick vi hålla på med de. kul.. Klockan ticka sakta, men tillsluuuut så blev den fem och vi stack hem. sen dess har de bara varit lungt, suttit ute en sväng och bara myst med tjejerna. 

Nu blir de sängen och hoppas på att morgondagen blir bra.. 



PUSS

,

Live in the moment and make it so beautiful that it will be worth remembering

Valletta

Igår var de lördag vilket betyder att det är full rulle i St Julians, men lilla sandra tog en glass på stan sedan vart det hemgång istället för utgång. Ganska nöjd över valet. Fick sova ut lite granna iaf. Dagens planer var att kliva upp tidigt för att hinna gå på Vallettas marknad innan de stängde, vilket var redan klockan ett. Problemet var att vi klev upp klockan i ren panik. hade ställt våra klockor på halv nio. Då vi kom till marknaden var klockan strax tolv och många ställen höll redan på att plocka ihop så man blev små stressad för att hinna kika på allt när man gick där. på grund av stressen så sprang jag föra alla andra så vips så gick man själv, men alla andra marknadsfolk, en sak som jag inte gör igen. Många människor, pekade på mig å sa massa saker till mig, men låtsades inte höra.. hhihi, elakt gjort men men. Tog bussen hem relativt tidigt för att inte slösa på solen när den väl kikar fram. Stack till en närliggande strand då vi kom hem. Kunde inte ligga länge då min hy kokar redan, inge skönt....


Nu på kvällskvisten så hälsade vi på spanjorerna som gick i samma grupp som oss. Väldigt trevligt folk!
Nu väntas sängen för att förbereda lite inför i morgon då praktiken börjar, spännande. 



Älskar sin Mathias


PUSS

Kräfta

Idag var det våran första hela lediga dag, då vi bestämde oss att åka till Golden Beach. En av de kändaste stränderna här på Malta. Det var en hur fin strand som helst. cirkus 40 minuter från våran lägenhet. Helt underbart. Väl på stranden så bäddade vi upp våra platser med lite handdukar, vattenflaskor och frukt.
En kille kom fram och pratade med oss när vi låg där, han informerade om ett erbjudande att ta en båt till några grottor där vi kunde få känna på vattnet, där vattnet var helt blått eller vad han höll på snacka om. Dock hade vi inte pengar med oss så de får bli en annan gång.


Jag kom iallafall hem som en kräfta, ingen ovanligt men denna gång var det extremt. Hade endast smörjt in ansiktet vilket var tur att jag gjorde, MEN hade kletat överflödigt smörj på låren, så nu går jag runt med massa märken på benen. Fint...


Sa att det skulle bli en lugn kväll igår, men de vart det så klart inte... En spanjor från våran grupp från engelska kom och hälsade på. Sedan begav vi oss till våra grannar ovanför oss, drack lite och pratade en massa. Lite spännande att träffa helt nya folk som man inte känner och är tvungen att prata ett språk som bägge inte är helt 100 på. Men roligt var de. Att kunna förklara olika saker så att man blir förstådd. Men de roligaste var nog när vi skulle lära en kille att prata svenska. Blev bara lite småfraser som siffror och så vidare, han var faktiskt duktig på de för att aldrig ha hört svenska förut sen han kom hit till Malta. 

.Laddat upp en bild från dagen
PUSS

Dag 7 på denna resa

Som sagt, i dag är vi inne på dag sju på denna resa, det går relativt bra än så långe. Men saknaden finns så klart... Men men kan inget det göra åt. Bara vara här och njuta av tiden medan det går. En resa som jag aldrig kommer få uppleva igen. 

Idag hade vi våran sista lektion på engelska, lite sorgligt. Sista timmen gick min grupp och en till och fikade, de var hur mysigt som helst. Sen fick vi ett vackert diplom som bevis att vi har genomfört denna kurs. 

Nu väntas lite upp-piffning sedan utgång! Blir nog nyktert, magen mår fortfarande inte 100, lite tråkigt men har ju faktiskt många dagar på mig att ha lite roligt. 


PUSS

RSS 2.0