vem har missat?

Vem har missat att Östersunds kranvatten är bombaderade utav små parasiter. Över 4500 har insjuknat och fler kommer de att bli. Koka all vatten i en minut sen kan använda de. Men det är många som fuskar och glömmer bort detta, vilket resulterar att många blir sjuka. Badhusen är stängda, inget vatten serveras på skolorna, inge sallad, de serverar inte läsk på restauranger. De kan inte ens diska i vanligt kran vatten. snuskigt. Glad att jag bor i Krokom som slipper dessa besvär. Men vem vet om de kommer hit..

PUSS

Spåkula

"Glöm allt tråkigt som varit. Nu tänds nya stjärnor på himlen som ger dig lycka"

Hittade lite bilder sen i somras <3

Jamtlibryggan     Foto: Jag

Foto: Mathias


Foto: Jag




Kallt

De blir kallare och kallare. uscha..

Bildbomb, dock en liten en

Två små tussar som hatar varandra på heltid, men ibland kan de unna sig någon tvätt.
Foto: jag


Oredigerad bild tagen i Krokom Foto: jag


Oredigerad bild tagen i Krokom Foto: Jag


Modell: Tussan
Foto: Jag

Kallt

Redan klockan tio i morse så var de 20 grader kallt, alltså 15 grader för kallt! räcker med 5 minus faktiskt.. Sen när man kommer till macken är de fortfarande lika kallt! Jävlar.. Tar av mig ytterkläderna samtidigt som jag känner att jag gärna vill ha de på mig. En jobbarkompis mätte graderna i butiken och på lagret bara för skojskull. Men de var inte lika roligt när man såg gradantallet. Inne på lagret var de ynka 11 grader, dock var de på golvet, men iallafall. Inne i butiken var de 15, bakom kassorna var de hela 18 grader. Vid tidningarna var de 13 och i ett av alla hörnen i butiken gick de ner till 10 plus! BRRR! Fattar inte att det är lagligt att ha så kallt när man jobbar, eftersom vi blir lättare sjuka av de. 
De var en kaotisk morgon denna dag också, Jennie som skulle jobba första passet var sjuk, som egentligen skulle jobba åt Sandra som också var sjuk, så Elisabeth som skulle jobba eftermiddagspasset fick ta morgon passet, jag börjar två timmar efter öppning, då har vi ingen som kan jobba eftermiddags passet, min syster jobbar på en annan mack, Gerd kunde inte, lina kunde inte, Gunvor kunde inte, ingen utav cheferna var hemma som kunde ta passet.. Då var de bara en anställd kvar.. Å hon svarade inte... Hmm panik! Men tillslut så svarade skönheten Annika och kom och jobbade med mig i cirka 3 timmar, vilket resulterade mer prat än jobb. men det är alltid lika trevligt! PUss på dig!
Nu blir de till och sova strax, plugg på körskolan i morgon!

PUSS

Dagen börjar bra..

De blev ingen Tacobar igår, de blev ingen krogen igår..
Som sagt så åkte jag in till stan till fyra, mötte upp Jenkan och Julia, vandrade lite på stan tills Frida slutade. De var ju tänkt att vi skulle gå på Tacobaren och käka, men eftersom de skulle förfesta innan de skulle på krogen så blev de problematiskt.. Då blev de pittsa mys hos Frida. De börja förfesta lite. Klockan blev halv elva innan vi börjar bege oss till stan, men insåg då redan att kvällen skulle bli kort. Kylan var ju fan som 1000 minus grader, håret blev vitt. Magen ömmade så skippade krogen och stack till bussen istället. Väntade ute en halv timme innan den kom, kallt! När bussen äntligen kommer så fick jag en lättnad, VÄRME! Trodde ja.. men nej.. kylan var ju en plåga. Skakis under hela resan, inte nog med de så brukar de ta 30 min att åka mellan östersund och krokom. Men då man som mest vill hem så ska såklart bussen ta ALLA omvägar som finns! Lugnvik, ås, dille, dvärsätt -.- drygt. Men kommer hem iallafall. Sover de ynka timmarna tills man ska vakna upp igen. Sen var de ett problem till. Skjutsen till jobbet. Mamma jobbar, syster jobbar, momma sover för hon har jobbat, pappa har ingen bil, farmor får de bli och så blev de. Halv tio skulle hon komma hämta mig, smart som jag är är jag ute till halv tio. Väntar och väntar, klockan gick och gick. 09.43 ringer farmor och säger att hennes bil kokar så min farbor skulle komma och hämta mig. 09.45 kommer han och hämtar mig. En kvart kvar tills jag börjar, lugnt. Gasen i botten till farmors kokande bil! 09.50 avgår vi från bilen med farmor utan hennes bil. Nästa avgång Ytterån. Men detta hinner vi tänkte jag men nej... 1-2 kilometer kvar så ser vi att det är något som ryker längre fram på vägen, saktar ner. bilkö...Bilen brinner och vägen är avstängd.. kul.. 10.00 nu börjar jag visst men sitter fortfarande fast vid olyckan. En brandkvinna kommer och säger att vägen kommer bli avstängd ett tag och om vi ska vidare skulle vi ta en annan väg, alltså via Nälden. Vilket resulterade att det blev en mil längre väg och jag kom 10 minuter försent, men som tur så gjorde det inget hihi. Men kaotiskt morgon, men det slutade inte där.. nej.. Fanns ingen värme varken i omklädningsrummet, kontoret eller personalrummet, plus att värmen inne i butiken var kallare än vanligt PLUS att de inte fanns nå varmvatten alls i kranarna. PLUS att vattnet  i området kan vara förorenat, dock inte i krokom som tur är, men i Östersund hihi. Krokom är lite bättre allstå! Den ni!


Nej nu ska jag sova, jobb väntar i morgon hihi

PUSS


Diggar denna bild på syster och mig hihi.. <3

Freeedag

Idag är det fredag som många redan har insett. Det betyder middag med flickorna på Tacobar tror jag och senare utgång, blir en lugn kväll för mig eftersom jag jobbar i morgon.

Dagen har bestått av dammsuga, vattna blommorna, duschat, gått en sväng i kylan, ställt in moppen inomhus, fikat. Mycket man hinner på tre timmar. Men nu ska jag springa iväg och diska, sedan bara ta de luuuugnt tills bussen till stan går.

PUSS

Bjuder på en bild på min man i Tandådalen

Sova sova sova

Jag förstår fortfarande inte varför jag sover så mycket nu för tiden?! I natt sov jag 10 timmar, plus att jag sov på bussen till stan och hem. alltså en timme till där med. Plus att jag tog en lur efter middagen på en kvart. helt sjukt. Tycker synd om Bina, som inte alls sover om nätterna, skulle gärna dela med mig av min sömn, men jaa..


Mötet gick bra igår, skönt att träffa Annikapannika igen! Mycket snack blev de på den lilla stunden vi hade på oss, hihi. Imorgon blir de utgång med massa flickor, för att ena och den andra har eller fyller år, pratar så klart om Jennifer och Julia! GRÄJT!


Men nu blir de sömn, tidig morgon i morgon och mycket saker att göra..


PUSS

möte!

Personalmöte strax, vuxenpoäng! 
Dock har jag roffat åt mig mor som ska skjutsa.. Barnpoäng!
DOCK ska jag köra. Då låg man på plus minus noll igen..


Finns de nå bättre än kommenterar på bloggen? NEJ, alltså fick en kommentar av min "fru" med en massa gubbar i, det gjorde min dag. Att så lite kan göra så mycket. Tror dock att jag saknar henne så mycket att det är det som gör de, men du gör min dag älskling!


Idag firar jag och min man 5 månader, 5 helt fantastiska månader har gått, tiden har gått fort men den har varit underbar. Älskar dig Mathias!<3 Han hade också varit vaken till tolvslaget och skickat sms till mig för att de var våran dag, då lilla fröken sandra låg och sov.. ILLA! Somnade strax innan tio igår, trött som graven...
OCH nu är de bara en månad kvar till jag sitter och äter julmat troligtvis, i min älsklings by, Torgås. Kommer bli så underbart att få fira jul med hela släkten, med sin familj, med sin fru och de bästa är att man får fira jul med sin man, som just på julafton firar vi just ett halv år. Mys!
Men nu ska jag iväg på personalmöte, undrar hur de går...

PUSS

haha

Skoldagen har varit rätt okej, sista lektionen skulle vi gå upp till VTC, som är en fordon/el skola, alltså en massa killar där med arbetarbyxor. Sen kommer de 7 handlare in på skolan och drar till sig en massa blickar, som om de aldrig har sett tjejer förut. pinsamt. Iallafall så skulle vi ha en lektion på den skolan om hur man kopplar kablar osv. Liksom varför i helvete ska vi lära oss de?! Dels när man redan vet lite om de. men ändå!? Fattar inte, vi går handel, om vi ville koppla så skulle vi valt någon annan linje, men nu gjorde vi inte de. Sen under lektionen hade vi publik av ett gäng killar 15-20 stycken som stod och kika på oss med verktygen i händerna genom fönster som skiljde de två klassrummen. De borde ha sett förjävla roligt ut egentligen, 7 tjejer ska leka med tänger, skruvar osv, men jag gillar de. Men se tjejer i stövlar med klack och kläder som man inte alls ska ha på sig när man skruvar, föll många i skratt..

PUSS

A B C D

Det går riktigt bra nu! Åkte hem från stan med ett leende hihih, nu är det nääääära!

PUSS

Då var denna helg över

Som sagt, så har jag jobbat precis hela helgen, första gången på jag vet inte hur länge, två månader om jag inte har räknat fel. Mycket förvirring har de blivit med alla dessa siffror. Uscha, men de går framåt. Känns skönt att komma tillbaka, men de känns som kunderna försvinner...
I morgon blir de skola sen körskolan, måste börja komma in i plugget igen, tappat som bara den efter dessa veckor på malta, illa.. Men det är bara ligga i, måste bli klar innan årsskiftet! Stressad...
Nu börjar Beck igen,

PUSS

Trötter

Förstår inte hur man kan vara så trött. Har sovit nästan sex timmar inatt, men ändå somnade jag på bussen påväg in till stan. Efter fyra timmar i stan så tog jag bussen hem, så klart så somnade jag, de värsta var att jag vaknade i Krokom centrum och tyckte att det inte var någon mening att somna om när jag skulle hoppa av två hållplatser senare. "Råkade" blunda och vips så vaknade jag av rycket av bussen när den stannar, paniken man får då, dock stannade den bara på hållplatsen innan min, som tur var. Kommer hem, lägger mig i sängen med datorn, efter några timmar så åker mina ögonlock ihop och jag faller i sömn. Jag hade ansvaret för middagen idag, eller jag skulle koka potatis, kvart  fyra skulle de börja koka. 15.47 vaknar jag utav ett ryck, en jävla timme har jag sovit. Lite tur att jag vaknade så precis då jag skulle sätta på potatisarna. hihi. Undrar när man somnar ikväll egentligen...


Har varit på körskolan idag och haft körlektioner, gick väldigt bra, bokade halkbana och riskettan okej. NICE. ska boka uppkörning snart också hoppas jag. Längtar.


Funderar på att bli brunett igen, de känns som om på vintern ska man vara brunett och sommaren blondin. Under alla dessa veckor på Malta har mitt hår blivit väldigt ljust, jag trivs i det, men vill vara brunett. Så kanske vid jul kommer ni se en brunhårig sandra. Minns förra året så färgade jag mitt blonda hår till brunt någon dag innan nyår, så de känns som det är vana att vara blond på sommaren och brunett på vintern. men de dumma är att när jag är brunett så måste jag färga mitt hår så ofta eftersom färgen bleks väldigt snabbt, men men så får de vara.
Nu blir de lite julmys, med julfilm å lite fika kanske.

PUSS

Pengarna rullar ut som de ska nu.. eller?

Ja, pengarna bara flyger iväg. Har inte jobbat på två månader, plus att jag har vart på Malta på dessa månader. Plåbboken börjar bli känslig.. eller rättare sagt kortet börjar bli känslig. Vet inte ens hur mycket jag har gjort av med heller, eller jag vill inte ens veta.. Plus att mina mobilräkningar har gått på en del när jag har varit där nere.

Nu har jag köpt ett par skidor också,
Har skapat ett UFföretag så måste lägga ut pengar till de.
Julklappar, som blir extra många i år, eftersom vi ska fira med stora feta släkten.
Måste köpa en skidjacka
Köpa ett par stavar
Körkortet
Studentkryssning ?
Studentmössa
Studentklänningar + en massa annat till studenten
Alltså det är en massa saker som kommer kosta en hel del, och har redan ångest att jag köpte skidorna, men jag måste ha ett par nya och de var rätt billiga.
Men de gäller att jobba, jobba och åter jobba, jag trivs på mitt jobb så det ska inte va några problem.
Hade tänkt börja sälja smycken på Tradera som jag har gjort själv. Började för många många år sen att skapa pärlsmycken bara för att ha själv, men intresset steg och jag börja massproducera, kanske lite överdrivet, men insåg att jag hade en hel del smycken liggandes som jag vill ha bort...
Nu blir de film, sen sömn!

PUSS

Ingen lugn stund

Ingen lugn stund sen man kom hem. Börjar direkt med en massa plugg.
Som ni tidigare vet hade jag fått en del uppgifter att göra medan jag var på Malta:

[x] Människan socialt och kulturellt - Samerna
[x] Praktiskt marknadsföring - gör ett arbete om ett kapitell
[x] Webbdesign
[/] Arbetsmiljö och säkerhet - 1/2 arbeten klara
[/] Bild och form - Finslipning
[/] Småföretagande B /Projektarbete
Hat hänt en hel del, men lite lite kvar.
Har pluggat som en gris idag sen jag kom hem från skolan, inget emot mig, skönt när allt är klart.
Imorgon har jag min första körlektion sen jag kom hem från malta, alltså över två månader sen sist, undrar hur de slutar... Åter att se..
Nu ska ja lägga mig och kika på film.

PUSS

Sammanfattning

De har blivit dåligt med uppdatering nu under de senaste dagarna, men har varken haft tid eller ork. 
I onsdags åkte vi från våran lägenhet i St Julians, vart ett gråtkalas när vi skulle säga hejdå till spanjorerna, usch de var inge roligt. Mina tankar då var: "hejdå vi syns aldrig mer" som flög runt i mitt huvud. Att ens ha tanken att man aldrig mer kommer träffas gör en gråtfärdig. Personer som man varit med konstant i sju veckor ska man helt plötsligt säga hejdå till. Inget vidare ögonblick. Men kom till flygplatsen och säger nog de att jag aldrig mer kommer flyga med Ryanair, vilket helvete det var. När vi kom till Skavsta var de snö på backen, MYS! Kom fram strax innan tolv på natten, hoppade på en buss som tog oss till Sthlm C, resan tog två timmar, där efter tog vi en taxi till Arlanda, som tog knappt en timme, vilket resulterar att vi kom till hotellet strax innan tre. Eftersom vi inte var så trötta tog jag en powernap till fyra då det började servera frukost, snacka om god frulle! Shit alltså. Gick och la oss till strax efter nio. Upp för att ta flyget hem till Östersund igen. Inne på torsdagen nu, kom hem, packade upp, tvätta, tvätta, tvätta, åka in till stan för att handla med mor, möta upp Jenkan, tog en kaffe, snacka som bara den, efter sju veckor så har man ganska mycket att prata om... Mötte därefter Annika den söten, blev en middag på Kina, sjukt gott! Men kanske inte så nyttigt, men de sket jag i. Åkte hem till Krokom igen, packa väskan inför resan till Älsk, mysig helg blev de. En sväng till Tandådalen, filmmys med familjen Haga-Persson, väldigt trevligt och mysigt, sen lunch hos älsk's mormor, alltid lika trevligt varje gång. Seriöst, jag älskar den familjen, de är så goa! Puss på de.

Första skoldagen var rätt okej, hade ganska stor ångest i morse att jag tänkte stanna hemma och plugga istället, men de vart bra som de blev. Nu blir de till att plugga, sen film antar ja.


Mina små busfrön <3


PUSS

It's over

Om en halv timme kommer taxin som ska ta oss till flygplatsen, alla väskor är så gott som packade, allt är ganska städat, tror vi slängde 4 svarta sopsäckar med saker och skräp. Fattar inte vart vi får tag i allt. Slängde mina underbara ballerinaskor. Som jag köpte i Stockholm för några år sedan, liksom varje sak som man slänger har man minnen ifrån. Men kunde verkligen inte ha kvar de för de stank helvete.... Har också slängt ett par linnen och leggings osv. Sådana saker som jag verkligen inte behöver eller som var sönder. Men nu när jag tänker efter så kunde jag egentligen sparat mina ballerina....
Aja, vi tjejer hade vår sista middag igår och de blev på en lite finare restaurang, jätte god mat var de iaf. Michelle fixkade min frilla lite genom att klippa den, och gud så bra det blev jämfört med innan, tack! Lite fix inför kvällen, sminkning, målning i ansiktet och kläderna skulle på. Hade min svarta klänning som jag fick av Esprit, tajt var den uscha. Satt hemma lite med spanjorerna drog ut till krogarna. Hade en underbar kväll med alla som man verkligen har lärt känna lite bättre. Gick hem runt fem då jag var trött och tänkte käka lite innna sovdags. När jag kommer hem var min första tanke att jag skulle ta av mig min klänning så jag skulle kunna andas normalt igen. Men när jag skulle dra ner dragkedjan så kommer jag en decimeter sen tog de stopp. Eftersom den var så tajt så kunde jag knappt vrida den så att dragkedjan kom på framsidan.Skickade sms både till Michelle som var hos Miguel och Katia, som dock var hos några vänner, dessutom så såg ingen av de mina sms. PANIK.  I en och en halv timme försökte jag öppna dragkedjsjävlen. Men den enda utvägen var att göra sönder dragkedjan och försöka dra av mig klänningen. PLUS att klänningen är värd 800 spänn -.- lite less. Men av fick jag den. Kom i sängs strax efter halv sju, upp halv elva, duscha, sedan var de dax för lite fika med våran engelskalärare. mysigt var de! Sen dess har vi bara städat å fixat i lägenheten. Så detta kommer bli mitt sista inlägg här på Malta och jag har haft en otrolig tid här. Minnen som man sent kommer glömma, lite synd att det är över...



PUSS

Slutet

Då är vi inne på slutet på denna resa, jäkligt tråkigt tycker jag, men den måste ta slut någon gång. Gårdagen bestod av chill, gick till Donken med spanjorerna och Michelle, tog en kaffe, sen tog vi en lite promenad till Sliema för att titta på den fina strandpromenaden som finns. MYS! men det blåste lite för mycket för att det skulle vara skönt. Sen bar det av hem och nästan direkt landade jag i sängen. Pluggade lite sen vidare in i drömmarnas värld. Haha! Igår drömde jag om svensk julmat, kanske dax att åka hem till den svenska maten? Illa att man drömmer om mat tycker jag..
Ikväll är det vår sista kväll och natt, så klart blir det en utgång, och kvällen kommer bli lååång! Dagen också för den delen, packa, skriva ut biljetterna och städa å stå i. Men hem med sakerna ska vi. Sen måste jag hitta en större handväska så jag kommer hem med handbagaget, aldrig i livet att jag lämnar datorn med inchecksväskorna.. Hmm.. 


Dax för packning! kul..

PUSS

The very last day of this story

Nu är vi i slutet,
I slutet av en saga som aldrig,
Aldrig kommer göras igen,
En saga som har vart helt underbar,
Men någon gång måste det ta slut,
Och det gör denna saga snart,
Det är slutet som är kvar, 
Ett slut som inte kommer bli enkelt,
Ett slut som vi aldrig kommer göra om,
Ett slut som vi inte kan förändra på något sätt,
Ett tack och hejdå är det som behövs,
Sen är det resan hem som återstår,
Och efter det är denna slut för got...




skriver av: sandrapersson

Måndag

Förvirrad jag blir på alla dessa dagar. 
Idag har vi varit till huvudstaden, Valletta, för sista gången tror. Fick med mig lite saker hem, men insåg att det inte var någon bra ide då jag visste att min resväska är mer än överfull.. Men men sakerna ska jag ha med mig hem. 

Dagen har bestått utav lite mys med tjejerna och plugga och till slut lite packning, fortsätter på detta i morgon. 
Nu ska jag slänga mig in i duschen och hoppas på att de finns lite varmvatten kvar. 



PUSS

Oskar eller var de Åskar?

Klockan är fem här är ekot, idag har det inte skett något speciellt här på Malta, vädret har varit ostadigt hela dagen, nu mot eftermiddagen har de kommit lite skurar, men mest uppehåll. Senare fram mot kvällen kan de komma några åskskurar. Så akta er för herr Blixt.

Har som sagt inte gjort ett piss idag, förutom pluggat en massa, men inte kommit någon vart, eller jo, dokumentet om samerna är strax klar. Skönt. Blir till att klaggöra det antingen inatt eller i morgon. Senare ikväll ska vi göra ett storkok! Spanjorerna + svenskarna = MEXIKANA! Gott kommer de nog att bli. Tjejerna å några killar är redan iväg och handlar mat för elva personer. När Tess slutat jobba så drar vi till spanjorerna och fixar middagen sen blir det säkert en utgång också. MYS! 



Back to business

PUSS

..

Because days come and go but my feelings for you are forever

Lördag

Ja allesammans idag är det lördag som alla vet och jag är hemma och pluggar. Jätte roligt jag vet, men måste ta tillfälle att göra det och idag kändes det som en sådan kväll. Har börjat med allt som jag har fått i uppgift, men inte klargjort något än.... Dåligt Sandra dåligt..

Vaknade upp vid sex i morse utav att det var någon som öppnade dörren till mitt rum, då var de brudarna som hade hittat  hem och letade i ren panik efter deras datorer. Efter ett tag så hittade de, dock var de undangömt under handdukar. Kul att man får för sig att det är någon som snor saker när man inte hittar de först.. Men i alla fall så vaknade jag i ren panik klockan ett. Det var alldeles tyst i lägenheten och trodde alla hade dragit ut utan att säga något. Men när jag öppnade sovrumsdörren insåg jag att någon stod i duschen och resten av tjejerna fortfarande sov. puuuh. Dagen bestod inte av så mycket, liten promenad genom stan, tänkte köpa lite "Malta-saker" men gör de på måndag istället då vi tänkte åka till Valletta en sväng. Gick till Barcelona en sväng där resten av gänget och spanjorerna var. Sällskapade de lite, sedan vidare till studion, där man vart nålad lite väl mycket..... uscha, inte skönt, men nu är det gjort! skönt! 
Blir inte så mycket gjort ikväll förutom att plugga och ta det lugnt, sugen på något sött är jag också, men har inget gott här hemma sen så är man så lat att man inte orkar gå ner till kiosken och köpa något.... 


PUSS

Utgång!

Ja, som rubriken lyder så blev det en utgång, för att fira att det var sista praktikdagen idag. Satt hemma och förfestade lite, de kom tyskar, spanjorer, italienare om jag inte minns helt fel. Väldigt trevligt var de att träffa lite nytt folk. Vissa betedde sig som dom gjorde. Fick dessutom reda på att en tysk som var här hade varit i Nälden och jobbat på Hallströms i 4 hela månader, hur fränt är inte de på en skala 1-10 ?!? En tysk i Nälden?!? De var ju just precis han vi fråga om han hade varit i Sverige OCH de var just vi som varifrån Östersund. Väldigt fränt tyckte jag. 
Vid ett gick vi ut till Plush en stund satt där och prata lite, gick vidare till Hugo's men det var sååååå mycket folk så det gick knappt dansa, träffade på en kille som vi träffade förre helgen, men han kommer inte ihåg mig, tur de då.. De spelade till och med låtar från Grease, och lite 90's roligt att de fortfarande spelar så pass gammal musik.
Nu blir de sängen
Min kissemiss Tussan, saknar min going<3


PUSS

Dagens händelse

I morse runt elva tiden så knackade de på dörren, varken jag eller Maja öppnade, eftersom båda låg i sängen och sov. Men tillslut så kommer det någon in och skriker hallå, fast på engelska då. Efter någon minut svarade Maja, för jag pallade verkligen inte anstränga rösten så tidigt på morgonen. Då frågade de om vi skulle åka hem i morgon och vilken tid?! WTF vi åker fan hem nästa vecka! Neej, det står att ni ska åka hem i morgon. Men hallå, lyssna vi åker hem nästa vecka. Och då frågade de vilken tid, osv sen stack de. Okej kanske inte var precis vad vi sa, men nära inpå. Men städerskor får väl inte gå in i huset om ingen är hemma om de inte ska göra något i lägenheten? För de enda de gjorde var att fråga oss de. Plus att vi har sagt till att vi städar själv och hämtar och lämnar tvätt själv. Så varför gick de in?! TJUVAR !! haha nej...



PUSS

JIHAAA

Då var den sista praktikdagen GJORT JIIHYAAA! SKönt! Aldrig mer dit!
Vikt precis hela dagen till den sista minuten, medan de anställda inte gjorde ett skit. Less jag blir..



PUSS

Last day, last song

Idag är det min sista dag på Esprit, skönt är bara förnamnet. Inget mer spring i den butiken, inge mer hörande på de uttjatande låtarna som spelas dagarna ut, inga 30 minuters raster då man slänger i sig en smörgås som man ska klara sig på en hel dag. Men kommer sakna personalen, tror de är de enda också, visst kunderna också, det är de som får en att vara kvar där på dagarna. 

Strax ska Maja och jag bege oss till Esprit för att välja ut lite kläder som vi ska få. Har tänkt mig en klänning och något annat. Kanske slänger in en bild ikväll vad det blev. 

Nu är det mindre än en vecka till vi åker hem igen, sju veckor har gått alldeles för FORT! Fattar inte vart tiden har runnit iväg. Men tillbaka till verkligheten.. Vill inte, skulle lätt kunna stanna här om alla hemifrån kommer hit..


Skriver med sen.



PUSS

Dagen i dag

Näst sista praktiken i dag, och dagen har varit sjukt seg. Fattar inte, jag har haft fullt upp precis hela dagen, men tiden har stått stilla. Har bytt sortiment på herr, vikt ner kläder i lådor, vikt kläder på hyllor, hängt upp kläder på galgar, hängt kläder på lager. Mycket spring i den trappan blev de. usch. Fick till och med springa på lunch, sen när jag skulle beställa en macka var de hur mycket folk som helst och har bara 30 minuter på mig att fika. Slänger i sig mackan, dricker upp mjölken, kikar på mobilen lite. Sen är de bara att springa upp för trappan, låtsas se rätt så fräsh ut när man har kommit upp. Eftersom de var sista dagen för Maja så fick vi reda på vad vi skulle få. Jag hade inte förväntat mig något, men cheften kom till oss och sa att vi fick välja ut saker för 120 euro?! det är 1200 kr! summan låter mycket, men kläderna på Sprite kostar en del också. Men ska åka in tidigare i morgon så får jag se vad jag få hem för något. Spännande! 


Nu ska jag dra mig till sängen!


Saknar min man <3




PUSS

Sjukt

www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article8068228.ab

Endast 16 år!? Sjukt!



Förbereder mig inför näst sista dagen på praktiken, min allra sista heldag, och den spenderas som tur är med Maja :)
PUSS

Onsdag

Sista hela onsdagen här på Malta, lite trist. Men skönt att komma hem. Om precis en vecka så är vi troligtvis i Stockholm, och ska checka in på hotell. Men de tar vi då, inte nu. 
Kvällen spenderades med några spanjorer och rumskompisarna på en gubb-bar där vi kikade på fotboll. Intresset är inte så jätte stor, men roligt att ge resten sällskap. 

Praktiken dag gick hyfsad, var nere på Tower Road. skönt är de enda rätta ordet för de. Min så kallad "underchef" var så glad i morse när jag kom, "åhh det är din sista dag här, gud vad roligt" japp. precis. När hon slutade innan mig, så sa hon inte ens hejdå eller något. Så kan nog förstå varför hon var så glad att det var min sista dag. Har varit nere på herr hela dagen, tiden har gått relativt snabbt ändån. När man hjälper kunder så springer tiden bara iväg. En yngre kille tänkte lura åt sig ett par jeans. "Jag vill ha byxorna på mig, kan du ta bort larmet och så" Ehmm nej... sen när jag sa att han var tvungen att gå upp för att ta bort larmet och betala så ville han inte ha de nå längre. En anställd tyckte jag likna en robot, när jag arbetar. Man vill alltid ha något att göra istället för att bara stå still. Två dagar kvar nu, sen är denna skit slut. Tack och lov, men visst det har varit lärande med både praktiken och engelskan. Men känner nu att jag vill bara hem och träffa alla. Det har gått sjukt fort, och längtan är oerhört. 

Nu blir de till att sova, så att man orkar med morgondagen..

PUSS

Golden bay

Happy!

Gud vad glad jag blir när personer kommenterar, tack, och fortsätt kommentera! :D 

Känns meningslöst att blogga när man inte vet vilka som tar del utav de, men nu känns de bra, och roligt att "okända" förlåt, men hittade inget annat passande ord, kommenterar!



PUSS PÅ ER!

3.. 2... 1!

3...2...1 och där var skidorna mina! YEESSS

Eller riktigt så gick de inte till, men de är MINA NUU! 

Har länge varit ute efter ett par billigare åkbara skidor, Mathias, min man, fixade de ett par åt mig, *nööjd*


Hihih så blir att åka mycket i vinter nu hoppas jag! 




godnatt!


PUSS

..

Ja, hade jag gått dit jag aldrig går, så hade jag stått där jag aldrig står.

Tisdag

Idag har jag som sagt varit ledig, väldigt skönt de med en sovmorgon. 

Maja skulle lämna in tvätten i morse, men de sa att de inte hade någon tid förrän torsdag, knas, men var dit idag och prata med de och kunde lämna in tvätten, dock blir den klar tills i morgon men men. Malteser är kass på att prata engelska så man kan förstå. Igår frågade en kund mig på Esprit vart hon kunde betala, men jag sa va två-tre gånger. Tillslut så frågade om hon kunde prata engelska, men de visade sig att hon snackade engelska hela tiden.. pinsamt. Sen idag när ja skulle lämna in tvätten så frågade tydligen tanten om ja skulle betala nu eller sen. Sen efter någon minut så frågade jag detsamma till henne, då hon blev skitsur. 

Dagens schema har varit rätt lugnt, en fika med grabbarna och Kati, sen en sväng på Bay Street. Men höll hårt i pengarna så att inget blev med mig hem. I morgon kommer nog ett litet lass ur min resväska bli hemskickat till Sverige igen, rädd att de blir övervikt, så som jag har handlat..


Bjuder på en bild sen vi var på Golden Bay för några dagar sedan. 

Kommentarer

KommentarTid
Petra om Måndag, måndag, tisdag, måndag:
Tråkig blogg, bara text :S du vÄrkar ha ett tråkigt liv!
Kommenterar måste inte alltid vara positiva.. 

Men mera bilder i inläggen kan jag lova..

Samtidigt är de bra att att man får kritik så man kan bättra sig!




PUSS

Halloween


Bild från gårdagen 

Puss på er tjejer!

Måndag, måndag, tisdag, måndag

Måndag natt, eller det är i och för sig tisdag nu men i alla fall, eftersom jag inte lagt mig än så är det fortfarande måndag, men på datorn står de tisdag. Aja. 

Idag gjorde jag min absolut sista praktik dag på en måndag här på denna ö, känns helt okej. Men när de anställda börjar prata om de så känns de lite sorgligt. Men men denna resa har gått alldeles för fort, som sagt så har alla sagor ett slut, även denna. 

Det är mycket som går i min hjärna just nu. Hemresan, skolan, plugget, den svenska maten, vännerna, precis ALLT. Vet inte vart jag ska börja och ta itu med allt som finns. 

Igår som sagt så var de Halloween, då vi fick den allra briljantaste iden att klä ut oss, smart va? Ja trodde vi ja. Men ett antar timmar innan utgång så fixade vi oss med smink, hår och klädsel. Jag förvandlades till en katt med snabba raffs. Men öron och svans, hela kittet. Jedrans vad bra det blev. De andra tjejerna fixade deras peruker osv. Alltså första gången jag klär ut mig riktigt på Halloween, förutom när man var liten och var en "hemsk" häxa eller något liknande. Men denna gång tyckte jag verkligen att alla vi tjejer lyckades med utklädnande. Även ni killar, lite smink kan göra mycket. Lite inspiration från Kizz så vart två killar lite koolare.  Liten förfest i våran lägenhet innan vi drog till krogarna. Men på vägen så var de folktomt. Mätte enstaka som var på väg därifrån. När vi vidare hade gått längre ner till krogen Hugo's och gick in en snabbis, märkte vi väldigt snabbt att absolut INGEN hade klätt ut sig. Förutom bartendrarna då. Eller där ljög jag, kanske två tre stycken var utklädda men inget extremt. Så Therese och Maja gick hem för att göra sig lite mer normalare. Blev lite dans där, men drog hem ganska tidigt då jag hade praktik i dag, (igår, men det är fortfarande måndag idag) Ville ha några timmars sömn då ett tio timmarspass väntade idag.
Och apropå de så gick de väldigt bra. Men på slutet vart ja lite less och tröttheten började komma fram. Idag hann jag vara på alla olika avdelningar. EDC, yngre damavdelning, där jag började rensa i lådorna för de var helt kaos där. Men hann ju inte så långt förräns Vincentia kom och tog över. Gick till herr i nästan två timmar, hann städa upp lite efter alla icke ordentliga kunder som bara slänger tillbaka kläderna när de kikat på de. Blir seriöst förbannad på de, fast visar de så klart inte, leende är alltid framme, eller? Men sen kom Noel och tog över. Gick till Barn börja städa, efter en halv timme så vart de lunch. Kom tillbaka halv fyra, hamnade på vanliga damavdelningen för att Aby skulle ha rast. Lite roligt när man får hålla på med olika saker så man inte tröttnar direkt. Efter ett tag gick ja tillbaka till barn och höll på att städa som sagt, att man fixar alla högar så de ser fint ut, att man hänger alla plagg i storleksordning och se till att lapparna hänger där de ska. Tiden gick och jag mötte upp Maja då affärerna stängde. Tog bussen hem. Galet finfina bussar, 50-60 tals bussar. Jättesöta. När vi kom hem så skulle vi göra oss klar för att kika på en 5D film. Vi som trodde att den var 40 minuter, var bara 4... sug. lite besviken. Men väl inne i salongen så satte vi oss i de rörliga stolarna och satte på oss glasögonen. De blev en läskig Halloween film, saker flög i ansiktet på en kändes de som, och stolarna rörde på sig som om de vore riktigt. Man kände till och med när en Pumpa skrek så kände man blåsten i ansiktet från den. FRÄNT. Men de mindre roliga var att ena mitt öga började irritera som bara den. De börja rinna från de, men de skedde bara när ja hade 3D glasögonen på mig, men inte annars. Så var tvungen att ta av mig de ett tag, missa lite av filmen, men bättre de än att ögat ska rinna. usch. Blev att gå hem direkt och plugga av sig lite. Gjorde klart frågorna till cheferna om företaget. Så i morgon väntar resten. Som sagt så är jag ledig i morgon, eller idag som det nu mera är, men i morgon säger jag. 

Tänker på körkortet med, har bokat en massa lektioner när jag kommer hem, undrar hur de blir när man har vant sig med vänstertrafiken... Åter att se, tänkte överraska pojken med att hälsa på han en helg när jag fått de, men säg de inte till någon för de är en hemlis. hiih

Ja vad ska man mer säga? Blir sånt här ultra mega långt inlägg, men palla skriva många korta. 

En sak som jag tänkte på idag var att barn är så fashinerade i speglarna som finns på Esprit, de hoppar och skuttar och leker tittut, till och med så fajtas de om spelarna. Hur gulligt som helst. Såg idag att vissa ungar leker tafatt mellan alla klädhängare, och bord. De bryr sig inte direkt vart de är. Dem är barn och de ska vara barn så länge de vill. Jag hade inget emot att de sprang runt, bara de inte gör illa sig själva. 


En sak som jag måste fundera över natten är hur min tatuering ska vara. Har många tankar nu, men snart är tiden ute och vi åker härifrån. Vill ha något som är jag. Har en liten fundering ska se vad tatueraren tycker. Ska dit i morgon och höra och se om jag kan få en tid snarast. 


Undrar om man ska lägga sig nu eller hur man ska göra.  JA så blir de så får mina funderingar följa med i sängen.
Godnatt


Älskar sin Mathias


PUSS


RSS 2.0